Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen

Nu de energieprijzen de lucht inschieten, is het een goed idee om een zonnepanelen systeem te bekijken. Zonder twijfel een investering die je zal terugverdienen, áls je ze slim leert gebruiken. Enyou installeert het systeem (zonnepanelen, batterijsysteem en omvormer) en helpt jou om ze optimaal te gebruiken. Indien gewenst, zorgen wij ook voor het onderhoud van jouw zonnepanelen.

Heb je een oud zonnepanelen systeem? Geen enkel probleem. Enyou staat ook in voor recyclage. Wij verwijderen je oude panelen en plaatsen eventueel een nieuw systeem.

Vraag nu je vrijblijvende offerte

zonnepanelen plaatsen

zonnepanelen plaatsen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn panelen die zonne-energie opvangen en ze nadien omzetten in elektriciteit. Eenvoudig uitgelegd doen ze dit als volgt: Wanneer er licht op een zonnepaneel valt, ontstaat er een elektrische spanning tussen twee lagen in de zonnecel van het zonnepaneel. Deze spanning wordt dan opgevangen door een omvormer. Deze omvormer maakt van deze spanning bruikbare energie en vervolgens wordt deze energie doorgestuurd naar de meterkast waar nadien de energie gebruikt kan worden.

Is het verstandig om zonnepanelen te plaatsen? 

Zonnepanelen plaatsen is een verstandige keuze omwille van drie redenen:

  1. De eerste reden is omdat zonne-energie, groene energie is. Bij groene energie vindt er geen CO2-uitstoot plaats, wat beter is voor het milieu. 
  2. De tweede reden is dat zonne-energie een duurzame manier van energie produceren is. De zon is namelijk onuitputbaar, waardoor er steeds zonne-energie beschikbaar is.
  3. De derde en laatste reden is dat door te investeren in zonnepanelen, je energiefactuur zal dalen, waardoor je investering in zonnepanelen snel is terugverdiend.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Milieuvriendelijk
Geld besparend
Stijging in huiswaarde

Korte installatietijd
Weinig onderhoud
Lange levensduur
Zonnepanelen plaatsen? Neem contact op!

Wat is de levensduur van zonnepanelen? 

De levensduur van zonnepanelen hangt af van de soort en de kwaliteit van de zonnepanelen. Over het algemeen hebben zonnepanelen een lange levensduur en gaan ze ongeveer 20 tot 30 jaar mee. In tegenstelling tot zonnepanelen, gaat de omvormer van de zonnepanelen minder lang mee. De omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom en dient na ongeveer 10 jaar vervangen te worden.

Wat is de prijs van zonnepanelen plaatsen?

De zonnepanelen prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Zo bestaat de prijs uit het materiaal van de zonnepanelen, de omvormer van de zonnepanelen en de arbeidskosten zoals het plaatsen en het advies. Deze factoren dragen bij tot de totale prijs en kan dus variëren van bepaalde keuzes die je neemt. Benieuwd naar welk budget je nodig hebt voor de installatie van jouw zonnepanelen? 

Vraag een gratis prijsschatting aan

zonnepanelen plaatsen

Ontdek al onze diensten...

Onze energiespecialist helpt u op weg met volgende energiebesparende toepassingen:

Enyou | Zonnepanelen plaatsen

Wil je energie besparen en zonnepanelen plaatsen? Onze energiespecialist komt graag langs voor een eerste kennismaking.

We brengen jouw huidige energieverbruik en energie infrastructuur in kaart en bekijken samen welke en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Contactgegevens Enyou

Kerkhofstraat 14
3945 Ham
 

Bel ons

Tel: 0474 97 22 94

Of mail ons via advies@enyou.be

Energiescan aanvragen

Bij Enyou doen we alles vanuit twee grote drijfveren. Naast aandacht voor economische voordelen, richten we ons ook op een groene aanpak. Meer dan ooit is het belangrijk om extra in te zetten op klimaatverbetering. Dankzij onze slimme aanpak resulteert dat automatisch in besparingen. Twee vliegen in één klap!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x