Thuisbatterij kopen

Thuisbatterij kopen

Met een thuisbatterij kan je het productieoverschot van je zonnepanelen opslaan en gebruiken op momenten waarop je zonnepanelen te weinig energie produceren. Om zoveel mogelijk voordeel uit jouw zonnepanelen systeem te halen, kan je dan ook best een thuisbatterij kopen. Enyou is gespecialiseerd in energie management en energie advies op maat, alsook de implementatie van energiebesparende toepassingen zoals zonnepanelen en een thuisbatterij. Neem contact op met onze thuisbatterij installateur voor verdere vragen en info.

thuisbatterij kopen

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij slaat geproduceerde zonne-energie op zodat je die kan gebruiken op momenten wanneer je zonnepanelen onvoldoende energie opwekken. Dat kan bijvoorbeeld ’s nachts zijn, maar ook op een erg bewolkte dag of op piekmomenten. Daarnaast kan een thuisbatterij tijdens daluren goedkopere energie van het elektriciteitsnet opslaan. Zo geniet je ook tijdens de piekuren van opgeslagen energie aan daltarief.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een onderdeel van een volledig systeem, in de meeste gevallen bestaande uit zonnepanelen, de batterij met een omvormer, een batterij-vermogensmeter en een noodschakelaar. Een thuisbatterij levert het meeste op in combinatie met zonnepanelen. Deze elektriciteit kan na de omvorming naar wisselstroom onmiddellijk gebruikt worden in je huis of worden opgeslagen in de thuisbatterij.

De voordelen van een thuisbatterij

  • De tijdelijke overproductie van je zonnepanelen vloeit niet weg naar het net, maar kan op een later tijdstip hergebruikt worden.
  • De rendabiliteit van je zonnepanelen wordt groter. 
  • Je geniet van lagere elektriciteitskosten.
  • Een thuisbatterij doet ook dienst als noodgenerator bij elektriciteitspannes.
  • Je wordt minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.
  • Tot en met 2024 krijg je van de Vlaamse overheid een premie bij de aankoop en installatie van een thuisbatterij.

Thuisbatterij offerte aanvragen

thuisbatterij kopen

Is een thuisbatterij rendabel?

Een thuisbatterij maakt je nog niet volledig onafhankelijk van het stroomnet maar geeft de rentabiliteit van je zonnepanelen wel een flinke boost. Je kan echter ook kiezen voor een thuisbatterij zonder zonnepanelen. Onze thuisbatterij installateur legt hieronder graag uit welke situatie het meest rendabel is.

Thuisbatterij zonder zonnepanelen

Het is mogelijk om een thuisbatterij te installeren zonder zonnepanelen. In dit geval kan je de thuisbatterij 's nachts opladen aan een goedkoop nachttarief. De opgeslagen elektriciteit kan vervolgens overdag gebruikt worden. Het grote voordeel is dat je je elektriciteit dus enkel nog aan het voordeligere nachttarief aankoopt. De gemiddelde winst die je hieruit kan halen, is echter niet veel meer dan 100 euro per jaar, waardoor een thuisbatterij zonder zonnepanelen op dit moment niet rendabel is.

Thuisbatterij kopen met zonnepanelen

Indien je een thuisbatterij combineert met zonnepanelen kan je jouw zelfconsumptie zien stijgen van 30 naar 70%. Een thuisbatterij kopen is dan ook een interessante investering voor eigenaars van zonnepanelen. De exacte terugverdientijd van de thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren: de aankoopprijs, capaciteit en de levensduur van de thuisbatterij, de opbrengst van je zonnepanelen, je (eigen)verbruik, een mogelijke investeringspremie, enzovoort. Gemiddeld genomen zien we een terugverdientijd van zo'n 10 jaar en dat is goed nieuws, aangezien de levensduur van de huidige generatie thuisbatterijen zo'n 20 jaar bedraagt.

Thuisbatterij zonnepanelen prijs

De prijs van een thuisbatterij varieert naargelang het merk, het type en de capaciteit. Voor een thuisbatterij betaal je vandaag - afhankelijk van het merk en de capaciteit - tussen 4.500 en 10.000 euro. De bekendste merken zijn onder andere Tesla, LG, Mercedes, Philips en Huawei.

Thuisbatterij offerte aanvragen

thuisbatterij kopen

Ontdek al onze diensten...

Onze thuisbatterij installateur helpt u op weg met volgende energiebesparende toepassingen:

thuisbatterij kopen - thuisbatterij installateur

Enyou | Thuisbatterij kopen

Wil je energie besparen en een thuisbatterij kopen? Onze thuisbatterij installateur komt graag langs voor een eerste kennismaking.

We brengen jouw huidige energieverbruik en energie infrastructuur in kaart en bekijken samen welke thuisbatterij je nodig hebt en of ze rendabel is voor jouw woonsituatie.

Contactgegevens Enyou

Vredestraat 17
2850 Boom
 

0474 97 22 94
advies@enyou.be

Energiescan aanvragen

Bij Enyou doen we alles vanuit twee grote drijfveren. Naast aandacht voor economische voordelen, richten we ons ook op een groene aanpak. Meer dan ooit is het belangrijk om extra in te zetten op klimaatverbetering. Dankzij onze slimme aanpak resulteert dat automatisch in besparingen. Twee vliegen in één klap!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x