Slimme verlichting

Lichtstudie 

Verlichting heeft een groot aandeel in ons elektriciteitsverbruik. Gelukkig staat de technologie op het vlak van energiebesparende, slimme verlichting niet stil en kiezen we vandaag meer dan ooit voor LED verlichting i.p.v. halogeenlampen, spaarlampen en gloeilampen. Wist je dat een LED lamp 90% zuiniger is dan een gloeilamp en 85% zuiniger dan een halogeenlamp? Een lichtstudie en de implementatie van slimme verlichting kunnen je dus een flinke besparing opleveren.

Enyou neemt jouw huidige energieverbruik en licht infrastructuur onder de loep tijdens een lichtstudie. Nadien bepalen we samen welke optimalisaties mogelijk zijn om energiezuiniger te verlichten. Neem contact op met onze energiespecialist voor verdere vragen en info.

slimme verlichting

Wat is een lichtstudie?

Een lichtstudie richt zich op de verlichting van een ruimte of gebouw en heeft als doel de meest optimale verlichtingsoplossing te vinden. Het kan nuttig zijn voor mensen die hun huis willen inrichten om een lichtstudie uit te voeren, omdat het kan helpen bij het verbeteren van de functionaliteit van de verlichting en het besparen van energie.

Om een lichtstudie uit te voeren, wordt eerst informatie verzameld over de grootte en indeling van de kamer en het gewenste gebruik van de verlichting. Vervolgens worden verschillende verlichtingsoplossingen voorgesteld en geanalyseerd om te zien welke het meest geschikt is voor de ruimte en de behoeften van de gebruikers. Hierbij worden simulaties gebruikt om te bepalen hoe het licht zich verspreidt in de ruimte en hoe de verlichting zal werken in verschillende omstandigheden.

Het resultaat van de lichtstudie is een rapport dat de bevindingen en aanbevelingen samenvat voor de meest geschikte verlichtingsoplossing. Dit rapport kan helpen bij het maken van beslissingen over de aankoop van verlichtingsarmaturen en de plaatsing ervan in de kamer. Door een lichtstudie uit te voeren, kunnen mensen niet alleen de functionaliteit van hun verlichting verbeteren, maar ook energie besparen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Lichtstudie prijs

Als je op zoek bent naar informatie over de prijs van een lichtstudie, dan begrijpen we dat je graag duidelijkheid wilt over de kosten. Bij Enyou bieden we op maat gemaakte oplossingen en daarom is het lastig om een vaste prijs te noemen voor een lichtstudie. De prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning en de specifieke wensen en behoeften van de klant. Daarom raden we je aan om contact met ons op te nemen en een offerte aan te vragen. We zullen dan een duidelijke prijsopgave geven voor een lichtstudie die past bij jouw persoonlijke situatie en budget.

slimme verlichting

Slimme verlichting

Slimme verlichting is een handige en flexibele manier om de verlichting in je huis te bedienen en te automatiseren. Bij Enyou geloven we dat slimme verlichting de toekomst is en wij bieden een breed scala aan systemen die aan jouw behoeften voldoen.

Wat is slimme verlichting?

Slimme verlichting verwijst naar een soort verlichtingssysteem dat kan worden bediend en aangepast via een mobiele app of spraakassistent. Het systeem maakt gebruik van internetverbinding en kan op afstand worden bediend, waardoor het gemakkelijker wordt om de verlichting te regelen en te automatiseren. Met slimme verlichting kunnen gebruikers bijvoorbeeld de helderheid, kleur en timing van hun verlichting aanpassen om de sfeer te verbeteren en energie te besparen.

Hoe werkt slimme verlichting?

Slimme verlichting werkt door middel van slimme LED-lampen die via Wi-Fi of Bluetooth zijn verbonden met een hub of gateway. De hub communiceert met de mobiele app of spraakassistent en stelt gebruikers in staat om de verlichting te bedienen en aan te passen. Sommige slimme verlichtingssystemen maken ook gebruik van bewegingssensoren en lichtsensoren om de verlichting automatisch aan of uit te schakelen wanneer er iemand de kamer binnenkomt of bij veranderende lichtomstandigheden.

Een van de belangrijkste voordelen van slimme verlichting is het gemak waarmee het kan worden bediend en aangepast. Gebruikers kunnen de verlichting vanaf elke locatie bedienen met hun mobiele app en kunnen ook schema's instellen om de verlichting automatisch aan of uit te schakelen op bepaalde tijden. Slimme verlichting kan ook worden geïntegreerd met andere slimme apparaten, zoals thermostaten en beveiligingscamera's, om een volledig geautomatiseerd huis te creëren. Het gebruik van slimme verlichting kan ook bijdragen aan energiebesparing, omdat gebruikers de verlichting kunnen aanpassen en automatiseren om onnodig stroomverbruik te voorkomen.

LED verlichting aansluiten

Bij Enyou installeren we de slimme verlichtingssystemen zelf, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het aansluiten van LED-verlichting. Onze deskundige technici zorgen voor een probleemloze installatie en staan altijd klaar om je te ondersteunen als je vragen hebt.

slimme verlichting


Ontdek al onze diensten...

Onze energiespecialist helpt u op weg met volgende energiebesparende toepassingen:

slimme verlichting

Enyou | Slimme verlichting

Wil je overschakelen naar slimme verlichting? Onze energiespecialist komt graag langs voor een eerste kennismaking en een lichtstudie.

We brengen jouw huidige energieverbruik en licht infrastructuur in kaart en bekijken samen hoe je hier efficiënter mee kan omgaan.

Contactgegevens Enyou

Kerkhofstraat 14
3945 Ham 

0474 97 22 94
advies@enyou.be

Lichtstudie prijs aanvragen

Bij Enyou doen we alles vanuit twee grote drijfveren. Naast aandacht voor economische voordelen, richten we ons ook op een groene aanpak. Meer dan ooit is het belangrijk om extra in te zetten op klimaatverbetering. Dankzij onze slimme aanpak resulteert dat automatisch in besparingen. Twee vliegen in één klap!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x