Digitale meter

Onze maatschappij wordt steeds digitaler. Denk maar aan smartphones, huishoudapparaten, televisies,... Ook onze energiemeter wordt voortaan dus digitaal. De digitale meter zal bijdragen in het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie voor 2030. Ook in Vlaanderen werd het dus verplicht om over te stappen naar de digitale meter. Alleen zo zal je kunnen genieten van de voordelen zoals subsidies. We geven jou graag een blik op de mogelijkheden en voordelen.

Maar wat houdt zo’n digitale meter nu juist in?
De digitale meter is een ‘slimme’ meter ter vervanging van de traditionele elektriciteits- of gasmeter. Je energieverbruik wordt nog steeds geregistreerd, zoals bij de klassieke meter.
Het grote verschil zit hem in de ingebouwde communicatietechnologie. Dankzij deze technologie wordt je verbruikersdata automatisch naar Fluvius verzonden. Via de online toepassing Mijn Fluvius wordt je energieverbruik weergegeven en zie je precies wanneer en hoeveel je verbruikt. Handig, want zo kun je precies zien wat de grootste energieslurpers zijn.

Daarnaast biedt de digitale meter ook de mogelijkheid tot koppeling met bepaalde apps, toepassingen en slimme huishoudtoestellen. Op die manier kan je bewust elektronische apparaten laten werken op voordelige momenten.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Gebruiksgemak en comfort
  • Gedetailleerd inzicht in je verbruik
  • Slimme, vernieuwende technologie
  • Aandacht voor het milieu
  • Economisch voordeliger
Digitale meter

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x