Energiescan laten uitvoeren

Energiescan laten uitvoeren

Een energiescan is de eerste stap in de aanloop naar een meer efficiënt verbruik. In deze fase analyseren en inventariseren we jouw huidige energie situatie. We geven vanuit Enyou alvast de eerste adviezen richting een slimmere en energiezuinigere aanpak. Deze energiescan voeren we uit om nadien een gericht energieplan op maat te kunnen bezorgen.

Enyou is gespecialiseerd in energie management en energie advies op maat, alsook de implementatie van energiebesparende toepassingen zoals zonnepanelen en een thuisbatterij. Neem contact op met onze energiespecialist voor verdere vragen en info.

energiescan laten uitvoeren

Wat is een energiescan?

Een energiescan is een doorlichting van het energieverbruik in je woning, appartement of bedrijf.

Bij een energiescan komt er een energiespecialist langs op locatie die de huidige energie situatie in kaart brengt. Op basis van de informatie die tijdens de energiescan verzameld wordt, kan de specialist een energieplan op maat uitwerken.

Enyou hanteert hierbij een duidelijk stappenplan:

  1. Energiescan: Krijg inzicht in jouw huidige energieverbruik.
  2. Energieplan: Ontvang een energie ontwerp op maat van jouw woning, appartement of bedrijf.
  3. Energieoptimalisatie: Kies voor de implementatie van energiebesparende en duurzame toepassingen zoals zonnepanelen, een thuisbatterij, een laadpaal, LED verlichting, ...

Voor wie?

Een energiescan kan interessant zijn voor zowel particulieren als bedrijven. Enyou is dan ook gespecialiseerd in energie management en energie advies voor particulieren en kmo's.

Energiescan particulier

Een energiescan van jouw woning is de eerste stap richting een energievriendelijke woning en een lagere energiefactuur.

energiescan particulier - energiescan woning

Energiescan bedrijf

Voor veel kmo's is de energierekening een grote kostenpost. Laat een energiescan uitvoeren en ontdek hoe jij kosten kan besparen.

energiescan bedrijf

Wat na de energiescan?

Ook na de energiescan kunnen wij jou verder helpen met een energieplan op maat en de implementatie van energiebesparende en duurzame toepassingen zoals:

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn panelen die zonne-energie opvangen en ze nadien omzetten in elektriciteit. Wanneer er licht op een zonnepaneel valt, ontstaat er een elektrische spanning tussen twee lagen in de zonnecel van het zonnepaneel. Deze spanning wordt dan opgevangen door een omvormer. Deze omvormer maakt van deze spanning bruikbare energie en vervolgens wordt deze energie doorgestuurd naar de meterkast waar nadien de energie gebruikt kan worden.

Thuisbatterij

Een thuisbatterij slaat geproduceerde zonne-energie op zodat je die kan gebruiken op momenten wanneer je zonnepanelen onvoldoende energie opwekken. Dat kan bijvoorbeeld ’s nachts zijn, maar ook op een erg bewolkte dag of op piekmomenten. Daarnaast kan een thuisbatterij tijdens daluren goedkopere energie van het elektriciteitsnet opslaan. Zo geniet je ook tijdens de piekuren van opgeslagen energie aan daltarief.

Digitale meter

De digitale meter is een slimme meter ter vervanging van de traditionele elektriciteits- of gasmeter. Het grote verschil ten opzichte van de klassieke meter zit hem in de ingebouwde communicatietechnologie, waardoor je verbruik automatisch naar Fluvius verzonden wordt. Via de online toepassing Mijn Fluvius kan je vervolgens exact zien hoeveel je verbruikt.

energiescan laten uitvoeren

energiescan

Enyou | Energiescan laten uitvoeren

Wil je jouw energieverbruik optimaliseren? Onze energiespecialist komt graag langs voor een eerste kennismaking en een energiescan.

We brengen jouw huidige energieverbruik en energie infrastructuur in kaart en bekijken samen hoe je hier efficiënter mee kan omgaan.

Contactgegevens Enyou

Kerkhofstraat 14
3945 Ham
 

0474 97 22 94
advies@enyou.be

Energiescan aanvragen

Bij Enyou doen we alles vanuit twee grote drijfveren. Naast aandacht voor economische voordelen, richten we ons ook op een groene aanpak. Meer dan ooit is het belangrijk om extra in te zetten op klimaatverbetering. Dankzij onze slimme aanpak resulteert dat automatisch in besparingen. Twee vliegen in één klap!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x